Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Roze Limousine rijdt door Zeeland

Roze limousine

Op 9 juni komt de Roze Limo naar Zeeland om aandacht te vragen voor de lhbti+ community. Dat doen we samen met een aantal bijzondere gasten, maar vooral door de activiteiten waar de limo heengaat.

De host van deze dag is auteur/fotograaf Eveline van de Putte namens Roze 50 + Zeeland. De andere limo gasten zijn vertegenwoordigers van Anti Discriminatie Bureau Zeeland, LFB, Roze 50+, GSA en Gekozen Familie Zeeland. 

De Roze Limo route

De eerste stop is bij woonzorgcentrum Cleijenborch, de enige organisatie in Zeeland met een Roze Loper (kwaliteitskeurmerk voor lhbti+ vriendelijke zorg. Daar zullen we de foto expositie Stormachtige Stil, portretten van roze ouderen, openen die te zien is tot en met 30 juni. Vervolgens rijdt de limo naar Goes, waar de gasten de opening van de Pride Photo tentoonstelling zullen bijwonen en vervolgens tijdens een lunch in gesprek zullen gaan, met de afdeling Roze in Blauw van de politie en medewerkers van de gemeente. 

Na Goes staat HZ-Vlissingen op de route waar een panelgesprek zal plaatsvinden met studenten bij de start van de GSA. De tour eindigt in Middelburg waar de buitenexpositie Oud Roze geopend zal worden bij de Langevielebinnenbrug. Meer info: Open mind | Oudroze (stichtingopenmind.nl)

 Globaal programma 9 juni: 

- 11:00-12:00 Cleijenborch, opening expositie Stormachtig Stil + verhaal Eveline + Cleijenborch aandacht voor de Roze Loper 
- 12:30 bijwonen van de opening van de Pride Photo tentoonstelling in Goes 
- 13:10-14:00 lunch met Politie Zeeland (Roze in Blauw) + loco burgemeester Goes
- 14:30- 15:30 uur HZ, Eveline leidt het panelgesprek en we hebben de lancering van de GSA van de HZ
- 16:00 uur opening tentoonstelling Oudroze in Middelburg 

Foto expositie Stormachtig Stil  

Schrijver en fotograaf Eveline van de Putte portretteerde in haar boeken Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ouderen en Nieuwe Namen, levensverhalen van transgender ouderen - LHBTI ouderen in de leeftijd van 50 tot 96 jaar. Het werd een unieke verzameling portretten. De verhalen gaan over het balanceren tussen openheid en taboe, moed en wanhoop, kracht en kwetsbaarheid. 

De gelijknamige expositie laat een serie foto’s zien van trotse oudere lhbti+ personen, soms ook samen met jongeren uit deze groep. 

Te zien in:
Zorgcentrum Cleijenborch 
dr. Maasstraat 4
Van 9 t/m 30 juni